Josep Fuster i Martínez
Castelló de Xàtiva > Biografies > Josep Fuster i Martínez
 

Josep Fuster i Martínez

extret de VIIè CURS INTERNACIONAL DE CLARINET 2006, Prades (Tarragona), 30 juliol - 6 agost 2006

 < http://www.prades.altanet.org/ajtms/prades/VIIcursclarinet/curs-clarinet.htm >

 

Nascut a Castelló de la Ribera (València), estudia amb amb V. Romero i J.Talens Sebastia.
Ha estudiat als Conservatoris Superiors de València i Barcelona, amb J. Panyella i J. Tordera, Premi d´Honor de Grau Mitjà i Superior. Participa amb cursos de música de cambra i clarinet amb el quintet de vent Albion ensemble i A. Pay i A. Marriner.
Ha enregistrat per a Catalunya Música, RNE. TV3, Radio France, Radio Holandesa i pels segells Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Albert Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música, i Ars Harmònica. Les dos gravacions dels quintets per clarinet i quartet de corda de Mozart, Weber, Krommer, Baermann, Spohr i Reicha amb el quartet Glinka, han rebut les màximes consideracions per la critica internacional. Ha enregistrat l’obra integral de clarinet del compositor català Jesús Rodríguez Picó i recentment ha estrenat el quintet de la Sala de Llevant per clarinet i quartet de corda, obra que li ha dedicat el compositor Xavier Benguerel.
Es cofundador i participa en les agrupacions de cambra Harmonia quintet de vent, Barcelona 216 i Solistes de Ibercamera.
Actualment es professor de clarinet i música de cambra de l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de l´Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC).


 

Actualitzada: dijous, 24 / maig / 2007

© Copyright 2001 Francesc Xavier Martí Juan, All Rights Reserved 
Comments or Problems to
xamarju@eresmas.com